Orienta't


ORIENTA'T 2017
del 27 de març al 02 de juny

Ei, Jove!

Vols prendre decisions sobre el teu futur laboral o acadèmic? Encara no tens clar que vols estudiar l'any vinent? O saps que vols estudiar, però no el camí que has de seguir?


Durant el projecte Orienta't pots trobar informació sobre temes diversos, temes relacionats amb l’orientació sociolaboral i les opcions formatives que tens per continuar estudiant; 
També pots venir al projecte Cap on Vas? On trobaràs diferents activitats gratuïtes:
- Cinta personalitzada de recerca
- Tallers d'introspecció per trobar les teves motivacions, les teves fortaleses... Per poder saber quina feina es la més adient pel teu futur. 
- Tertúlies per parlar amb joves que han estudiat la carrera que tu has triat i t'explicaran la seva experiència, consells acadèmics...Et presentem les diferents activitats d'aquest 2017, aquí
Mira les diferents activitats quins dies es fan i a on la pots trobar, aquíORIENTA'T 2016
del 11 d'abril al 20 de maig

Ei, Jove!

Vols prendre decisions sobre el teu futur laboral o acadèmic? Saps que vols estudiar, però no el camí que has de seguir?

Durant el projecte Orienta't pots trobar informació sobre temes diversos, temes relacionats amb l’orientació sociolaboral i les opcions formatives que tens per continuar estudiant; Tertúlies per parlar de jove a jove sobre els diferents estudis i cursos i assessorament per encaminar el teu futur. 

Et presentem el programa d'aquest 2016


INFORMACIÓ AL TEU ESPAI JOVE
Zona Jove Ter t’ofereix una setmana d’informació i orientació acadèmica. Del 11 d'abril al 20 de maig informat’ al teu espai jove sobre els estudis de batxillerat, Cicles Formatius i estudis universitaris o altres ensenyament superiors.  Horaris d’obertura als locals joves:
·        - Bordils: dilluns i dijous de 16.00h a 18.30h 
·        - Sant Jordi Desvalls: dimarts i divendres de 16.00h a 18.30h (6 de maig TANCAT)
·        - Flaçà: divendres de 16.00h a 18.30h  
      - Cervià de Ter: dilluns i dijous de 16.00h a 18.30h
-    - Medinyà: dimecres de 16.00h a 18.30h
       - Sant Julià de Ramis: dimarts de 16.00h a 18.30h   EXPOJOVE AL LOCAL DEL TEU MUNICIPI
Hi haurà una exposició informativa sobre les diferents possibilitats educatives que tens pel pròxim curs. 
Els que no vau poder venir al EXPOJOVE  o  no vau poder agafar tota l' informació necessària, Zona Jove de la Llera del Ter us porta l'EXPOJOVE al local del teu municipi amb tota l' informació que necessiteu

CAP ON VAS?
Taller per a joves de 15 a 17 anys que volen definir, aclarir i reforçar el seu futur acadèmic i/o laboral. En aquest et coneixaràs, reconeixeràs les teves motivacions i sabràs a con vols caminar cap al teu futur. Pobles i dies que es fa:
  
 TALLER GRATUÏT

Cervià de Ter
Dilluns 16.00 a 18.00 h
Local Jove
Del 11 d'abril al 23 de maig

BORDILS
Dimarts de 16.00 a 18.00 h
Casal del poble
Del 12 al 17 de maig

Per apuntar-se al Curs Cap a On Vas? escriu-nos un correu confirmant-nos que vindràs a zonajoveter@girones.cat o a travès de facebook


JORNADA INFORMATIVA ALS INSTITUS

 

CALENDARI  DE MATRICULACIONS
DATES CLAU A RECORDAR: 
- Del 18 al 25 de maig, per al batxillerat, els cicles de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny.
- Del 17 al 27 de maig, per als programes de formació i inserció.
- Del 26 de maig a l'1 de juny, per als cicles de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny. 
- Del 18 al 25 de maig, per als ensenyaments esportius (primer període). 
- Del 20 al 28 de juny, per als ensenyaments d'educació d'adults. 
- Del 4 al 8 de juliol, per als cursos de formació específics per a l'accés a cicles de grau mitjà i de grau superior, llevat dels de grau mitjà que es fan en centres de formació d'adults que segueixen el calendari d'aquests ensenyaments. 
- De l'1 al 5 de setembre, per als cursos extensius i per al primer període de cursos intensius i flexibilitzats de les escoles oficials d'idiomes. 
- Per als ensenyaments artístics superiors caldrà consultar als centres, que els han de fer públics no més tard del 2 de maig.
QUÈ PUC ESTUDIAR?
Què puc estudiar? Fes el test d’orientació i coneix les diferents opcions per continuar estudiant, els centres educatius on es realitza aquesta formació. Trova el teu camí professional. Fes el test clicant aquíVOLS SABER MÉS SOBRE


ESCOLES D'ADULTS

Les escoles d'adults que hi ha a la comarca del Gironès. Penso, i se per experiència, que és un bon recurs per molta gent a qui formar-se el pot ajudar. La de Girona, prop la salle, i la de Salt, darrera les Bernardes.


Pensem sempre que en educació es considera adult tota persona major de 16 anys. El problema que hi ha és que hi ha força demanda i, segons el curs, no hi ha lloc per tothom!!


El període de preinscripció es del 16 al 23 de juny.

ORIENTA'T T'hem seleccionat unes pàgines web que et poden ajudar a trobar la informació dels estudis que t'interessen: 
+ informació:


Zona Jove de la Llera del Ter
www.zonajoveter.blogspot.com
zonajoveter@girones.cat