dilluns, 9 de febrer de 2015

Entrevista · Teia Manté / Gen 97

"Sempre m'ha agradat molt l'esport, ja que crec que és una manera de portar una vida sana i al mateix temps et serveix per divertir-te i relaxar-te."

Teia Manté i Solà, de Cervià de Ter, estudiant de 2n de batxillerat científic. Des de molt petita juga a futbol i sempre li ha agradat molt l'esport. Creu que és una manera de portar una vida sana i que al mateix temps li serveix per divertir-se i relaxar-se.


Defineix amb una paraula els de la generació del 1997
Atrevits

Creus que la política és interessant per als joves? Per què?
Crec que la política és molt interessant per als joves, ja que és una de les claus per arribar a entendre coses que passen al nostre país.

Com veus el futur dels joves en el món de l'educació?
Crec que cada cop el futur dels joves en l'educació és més difícil...en poc temps s'han apujat els preus de moltes carreres universitàries. A part d'això, actualment és molt difícil per als joves trobar feina, ja que les empreses busquen persones amb experiència.

Quin camí t'agradaria seguir? El tens clar?
La veritat és que no tinc gens clar el camí que m'agradaria seguir, tinc molts dubtes...

En relació amb els hàbits nocturns dels joves, hi ha alguna cosa que t’esgarrifi? 
Trobo molt sorprenent que cada cop comencin a beure alcohol des de més petits, ja que molts pensen que, si beuen, semblaran més grans o que els altres els faran més cas, o fins i tot hi ha gent que beu perquè, si no, s'avorreix a la festa.

Quines 3 coses/persones t'emportaries a una illa deserta?
Seria impossible triar 3 persones per emportar-me a una illa deserta...per tant, m'emportaria 3 objectes: una llanterna, una manta i un ganivet.

Quan m'aixeco cada matí penso en...
Quan m'aixeco penso en tot el que haig de fer durant el dia i intento organitzar-me per després no estressar-me.

 Un lloc preferit del teu poble 
El lloc preferit del meu poble és el castell. És un lloc on es pot observar tot el poble i que té bones vistes.

Què canviaries del teu poble? 
Del meu poble canviaria el transport, ja que trobo que no hi ha prou horaris per poder combinar-t’ho per desplaçar-te a altres llocs.

Amb qui aniries a berenar? 
Aniria a berenar amb qualsevol persona de confiança amb qui pogués xerrar una estona sense cap compromís, no m'agraden els moments incòmodes.

Un punt fort que et caracteritza: 
Crec que el meu punt fort i que més em caracteritza és que sóc una persona forta i m'importa poc el que els altres pensin de mi. Quan vull alguna cosa, per més entrebancs que em trobi pel camí, segueixo endavant fins aconseguir-ho, podríem dir que em costa molt rendir-me. 

Quina és la teva relació amb la Zona Jove de la Llera del Ter

He fet algunes excursions organitzades per la Zona Jove de la Llera del Ter.