divendres, 9 de maig de 2014

Entrevista · Oriol Serra


"He viscut tota la vida a Sant Jordi, i no vull canviar-ho per res del món"

Oriol Serra Pagès. 16 anys. De Sant Jordi Desvalls. Estudiant de 4t d'ESO a l'Institut de Celrà. Es defineix com una persona simpàtica, que es relaciona amb tothom i que sempre farà el que li proposin. Si hagués de triar amb algú per anar a berenar ho faria... amb les seves amigues!


Tens alguns rituals o ets supersticiós amb alguna cosa?
Mm.. no, no en tinc gaires de rituals, no sé com dir-ho però si que hi crec bastant.

M’han dit que sempre has de ser el primer en pujar a l’autobús, és cert?
Si, sempre haig de ser el primer, no sé perquè però sempre pujava el primer i em posava al costat del conductor fins a 2n d’ESO, però fins ara pujo a darrera de tot.

Tens alguna mania en especial?
M’agrada molt ser puntual, a vegades li dic a la meva mare que s’espavili quan anem just de temps.

Tenim entès que l'any que ve faràs un cicle d'agropecuària, ens podries explicar de que tracta?
És com agrària, que pots estudiar-ho a Olot, a la Seu d’Urgell o a Osona, t’ensenyen a cuidar el camp, també hi ha apartats de ramaderia i són 2 anys. El que és treballar al camp m’agrada molt, no he pensat mai en treballar en un lloc tancat. On estic bé és al camp i a l’aire lliure.
  
Ja tens els plans fets de on vols anar-ho estudiar?
Aniré a la Seu d'Urgell, durant la setmana estaré a la residencia i al cap de setmana baixaré a Sant Jordi a veure la família, amics i la gent del poble.Un cop finalitzat aquests estudis, que tens ganes de fer? seguir estudiant, treballant...
Després tenia pensat, seguir estudiant per fer de flequer, és 1 any i després muntar la meva vida.Com és que vols estudiar flaqueria després de fer agropecuaria?
Per tenir dos "plannings", el primer és perquè a casa sempre m’agrada fer el pa, per exemple avui he fet pastissos, i és una cosa que m'agrada igual que poder ser pagès.

T'anima la possibilitat de fer nous amics?
Si, perquè sempre he sigut una persona que es socialitza amb tothom i fa amics amb tothom.

 Què en penses del moment de crisi que estem patint? creus que afectarà el futur dels joves?
La crisi és una cosa que s’ha de tenir molt en compte per nosaltres i per l’altre gent. El que vindrà endavant ens pot suposar un canvi terrible i estic pensant... què passarà quan nosaltres estiguem al món laboral? quina feina trobarem? en tindrem?

Quin remei hi posaries?
Jo sempre ho he dit, que hem d’anar directes cap a la Independència de Catalunya, perquè Espanya ens ho està robant tot i per nosaltres, Espanya, és una presó i ens hem d’alliberar d’aquesta presó.

 
Creus que els joves tenen en compte la política?
Depèn, n’hi ha gent que no l’interessa i n’hi ha d’altres que s'impliquen, que saben el que passa.

I què en penses del moment que està vivint Catalunya ara?
No ens hem de tirar endarrere perquè sinó Espanya se’ns enrriurà de nosaltres.

També sabem que estàs molt vinculat a la Zona Jove Ter, què és el que et fa conviure tants moments del teu temps lliure amb la Zona Jove?
Quan em van dir que aquí al poble hi hauria una Zona Jove on tots els joves i poguéssim anar, jo ho vaig veure fantàstic i sempre que he pogut hi he anat, i quan algun dia no hi he pogut anar m’ha sabut greu, però sempre hi vull anar-hi perquè és un espai en el qual em sento còmode on pots xerrar amb els altres joves, i els tècnics de joventut que treballen a la Zona Jove, en Jordi i l’Irene, són molt bones persones.

Així creus que és positiu que s'hagi creat tot al conjunt d'àrees de joventut dels municipis de la Zona Jove de la Llera del Ter?
Sí molt, perquè ens podem ajuntar tots els pobles, a l’institut ja ens ajuntem, però no és el mateix ja que no ens relacionem gaire. Hem fet molts cursos de pre-monitors en el que he tingut la sort de participar en tots. En tots m’ho he passat de conya i si es segueix realitzant no deixaré d’anar-hi.
Sempre has participat a totes les activitats?
Les del poble, vaig a totes i les sortides, vaig a totes les que puc.

Si mai en Jordi o l'Irene haguessin de deixar la seva feina dins la Zona Jove, t'interessaria substituir-los?
Sí, m’agradaria, però a Sant Jordi no perquè conec a tothom i el que m’agradaria és fer-ho a algún altre poble, perquè així podría conèixer altres persones que no siguin del meu poble.

Has viscut sempre a Sant Jordi Desvalls?
Si, tota la vida. I si això segueix així no vull canviar-ho per res del món.

Que canviaries del teu poble?
Tot està bé del poble, però hi ha una cosa íntima que no us puc dir.

Ens deixaràs amb l'intriga?
Si

I un lloc que t'agradi?
La zona de darrera del polivalent.

Si haguessis de triar una ciutat del món per anar a viure a quina aniries?
A Girona, tot i que no m’agraden les grans ciutats. A mi m’agraden els llocs petits, naturals com són els pobles. En una ciutat tot són edificis, en canvi, aquí a Sant Jordi tot són arbres, Sant Jordi és vida.

Si haguessis d'anar amb algú a berenar amb qui triaries?
Mmm… Aquí m’heu fotut però aniria amb amigues.

I amb algún famós?
Amb en Marcel Tomàs i en Quim Masfarré, tots dos humoristes.

Practiques algun esport?
Cada dissabte vaig amb bici amb el grup ciclista de Sant Jordi.

Si t'haguessis de definir amb un color, quin triaries i perquè?
Amb el color groc, groc o verd. Perquè són colors de la natura, el groc del sol i el verd de la natura.


Quina és la teva cançó preferida?
Happy, de Farron Williams.

Quin és el teu dia preferit de la setmana?
Al dissabte, i el dijous d'entre setmana perquè és molt més divertit que els altres dies i passa volant.

Que triaries per seure? cadira, sofà, butaca...?
El sofà

Quin número de peu fas? Quina és la teva marca de sabates preferides?
44. No tinc marca, vaig a una botiga i busco el meu número i trio pels colors que m’agraden més.

Calçotets o boxers?
Boxers perquè són més còmodes.

Roses o morenes?
Rosses, però sobretot simpàtiques i si és de Sant Jordi fantàstic!

Un punt fort que et caracteritzi?
Que sempre he sigut i sóc una persona que m’agrada fer amics amb tothom. Si un dia conec a una persona, al dia següent ja hi sóc amic.

 

Entrevista de Pau Pons i Adrià Feixas, 
reporters de la Zona Jove de la Llera del Ter