dimecres, 19 de març de 2014

Entrevista · Mireia Trias

Sobre els hàbits nocturns dels joves; "la nostra pròpia naturalesa sumat a les moltes possibilitats a les que tenim abast pot ser realment perillosa, però tot està a les nostres mans i ments, el perill no és a fora."

Mireia Trias Alguacil. 17 anys. De Medinyà. Estudiant de segon de batxillerat d'humanitats de l'Institut de Celrà. Li agrada anar al cinema, llegir, escriure, pintar, caminar, perdre'm... Creu que la generació del 96 és una generació viva, activa, conscient, intensa, dinàmica, enèrgica, potent i ferma.

Què en penses del moment de crisi que t'ha tocat viure? Adient. Està clar que havia de passar, tard o d'hora tot petaria i això es sabia. La situació d'abans era insostenible i cent per cent fictícia. El sistema no s'aguantava per enlloc i tot ha fet aigües, el sistema era erroni, i encara ho és, ha de canviar. Per altra banda crec que si a la generació 96 (i a les seves contemporànies) ens ha tocat de viure aquesta etapa no ho hem de desaprofitar. No és un període dolent, al contrari. Si el sistema s'ha de reinventar perquè no funciona ens obliga a reinventar-nos a nosaltres i a no viure en conformitat. És bo, fomenta la creativitat i l'esforç personal, d'aquestes generacions en sortiran coses realment bones perquè és en èpoques de crisi i de malestar quan surt el pitjor i el millor de cadascú, no pas en èpoques de bonança. Crec que aquest fet catalitzarà el procés creatiu i productiu de tots nosaltres i en sortiran genialitats. En canvi, en un sistema conformista ningú s'esforça a auto-superar-se, d'aquesta manera hem d'aprofitar al màxim el moment que ens ha tocat viure.

Què en penses sobre les noves tecnologies i els joves... Que se'n fa un abús negatiu. Les tecnologies no són inconvenients sinó avantatges, és l'ús que en fem que és un inconvenient. Quan a les persones se'ns posa un “poder” o “habilitat” a les mans sempre aconseguim exprimir-ne el costat dolent (un defecte de la humanitat). En aquest cas és l'oci, que amb mesura no seria un inconvenient. En canvi si aconseguíssim aprofitar al màxim el costat bo, si ho utilitzéssim per a un profit, ja sigui laboral, productiu... seria perfecte.

En relació als hàbits nocturns dels joves, hi ha alguna cosa que t’esgarrifi? No m'esgarrifen les possibilitats d'hàbits nocturn dels joves. En el fons no hi veig res de dolent. El problema és la ment humana que portada al límit pot ser terriblement cruel, autodestructiva. Així que la nostra pròpia naturalesa sumat a les moltes possibilitats a les que tenim abast pot ser realment perillosa, però tot està a les nostres mans i ments, el perill no és a fora.

Del teu poble, canviaries... La seva dependència municipal.

Un lloc preferit del poble... La Serra

Amb qui aniries a berenar... Amb molts! Se me'n acudeixen molts i sé que tots m'aportarien coses diferents i igual d'importants, com positives com negatives. Si me'n fas dir un és l'Orson Welles.

Un punt fort que et caracteritza....L'entusiasme


Quina és la teva relació amb la Zona Jove de la Llera del Ter ?  Bona, intento de participar-hi tant com puc ja que fa un bon servei dinamitzant al jovent. A més a nivell informatiu està molt ben preparada i sempre està al nostre abast. Però n'estic una mica apartada.