dilluns, 10 de març de 2014

Entrevista · Miquel González

"D'aquí a uns anys estarem preparats i formats per a treballar, però no tenim ni tindrem feina"
Miquel González Chillarón. 17 anys. De Bordils. Estudiant del batxillerat social. Les seves aficions són escoltar la ràdio, anar al gimnàs i menjar. Quan pensa en la Generació 1996 li vénen al cap algunes paraules com: Doraemon, treballadors i moderns.

Què en penses del moment de crisi que t'ha tocat viure?
Penso que no ens ho mereixem, ja que no és culpa nostra viure aquest temps de crisi i que a més a més, els estudiants som els principals afectats, ja que d'aquí a uns anys estarem preparats i formats per a treballar, però no tenim ni tindrem feina.

Sobre les noves tecnologies i els joves... 
Que d'aquí a uns anys, ja no sabrem fer res sense les tecnologies actuals. Crec que està bé que les noves tecnologies ajudin a tenir una vida millor i un millor benestar, però crec que tot plegat està evolucionant massa ràpid.

L'altre dia vaig veure per la "tele" un robot que caminava, parlava i ajudava a fer les feines de casa, fabricat i fet per joves. Aquest robot em va sorprendre, però em va sorprendre més el seu preu: 300.000 €.   

En relació amb els hàbits nocturns dels joves, hi ha alguna cosa que t’esgarrifi? 
Sobretot que necessitem com a mínim 8 hores diàries per dormir, i que amb els hàbits nocturns que tenim actualment els joves, estudiar i fer deures fins tard, la majoria no els complim.

Del teu poble, canviaries... un cartell que hi ha a l'entrada de Bordils que posa: "Se venden olivos", no sé quants anys porta aquesta cartell allà penjat!

Un lloc preferit del poble: La palanca, sobretot a l'estiu.

Amb qui aniries a berenar? Amb en Justo Molinero.

Un punt fort que et caracteritza: Molta gent diu que em caracteritza la meva veu.

Quina és la teva relació amb la Zona Jove de la Llera del Ter? Ara hi tinc més relació per al projecte de la Generació del 96. També vaig algun cop a la Zona Jove de Bordils a demanar informació sobre estudis i cursos.