divendres, 14 de març de 2014

Entrevista · Laura Ayala

"La crisi ens farà més forts, més lluitadors i ens farà valorar més el que tinguem"

Laura Ayala. 17 anys. De Celrà. Actualment està cursant 2n de batxillerat a l'institut Celrà. Les seves aficions són patinar i cuinar pastisseria. Alguns adjectius que se li acudeixen per definir els  joves de la Generació 1996 són: actius, lluitadors, i positius.


Què en penses del moment de crisi que t'ha tocat viure? És un moment difícil per a tota la societat en general, però aquest fet crec ens farà més forts, més lluitadors i que ens farà valorar més el que tinguem.

Sobre les noves tecnologies i els joves... En els últims anys, els joves han començat a dependre molt de totes les tecnologies. Això podria provocar en un futur una pèrdua de relació envers les altres persones, ja que la majoria de joves estan enganxats als mòbils, a la ràdio, a les màquines electròniques...i deixen de gaudir del món que els envolta per contestar missatges.  
Em sorprèn com les noves tecnologies han aconseguit millorar la vida de moltes persones, amb tots els nous aparells que s’han creat han aconseguit facilitar la vida de la societat. Des dels missatges instantanis fins a les tecnologies que trobem a les ciutats, les quals avisen les persones amb discapacitats quan poden travessar el pas de vianants, per exemple.

En relació amb els hàbits nocturns dels joves, hi ha alguna cosa que t’esgarrifi”? Crec que la majoria dels joves són conscients del les conseqüències que poden portar els hàbits nocturns. Cadascun hauria de conèixer les seves prioritats, els seus límits i les seves obligacions, si els joves tinguessin en compte aquests fets, no hi hauria cap problema amb els hàbits nocturns, al contrari. 

Del teu poble, canviaries... l’urbanisme, crec que el fet que Celrà hagi crescut tant en aquests últims anys ha fet que es creessin diversos nuclis a diferents llocs del poble, la qual cosa, ha provocat que moltes zones cèntriques quedessin molt separades. 

Un lloc preferit del poble... la part vella del poble.  

Amb qui aniries a berenar... amb els amics. 

Un punt fort que et caracteritza.... l’optimisme.


Quina és la teva relació amb la Zona Jove de la Llera del Ter? He participat en diferents sortides com la de Port aventura, al Water Word...