divendres, 7 de març de 2014

Entrevista · Carles Freixes

"Gràcies a la crisi molts de nosaltres hem après a valorar el que són els diners, a valorar el que tenim i també a veure que els diners no ho són tot."

Carles Freixas Fortià. 17 anys. De Bordils. Estudiant de segon curs del cicle formatiu d'electrònica i telecomunicacions a l'Institut de Montilivi.  Entre les seves aficions trobem jugar a handbol, l'electrònica, especialment les qüestions de  so i llum professionals.

Què en penses del moment de crisi que t'ha tocat viure? Crec que, encara que a molts ens sembli que és dolent, és una cosa bona. Gràcies a la crisi molts de nosaltres hem après a valorar el que són els diners, a valorar el que tenim i també a veure que els diners no ho són tot.

Sobre les noves tecnologies i els joves... Penso que, en general als joves per a algunes coses ens ha anat molt bé, però per a algunes altres no ens hi ha anat gens. M'agradaria parlar sobre Facebook. Aquests últims anys s'ha comentant molt entre la gent: que si ho pot veure tothom, que ens poden robar les imatges i fer-les servir per coses que no s'han de fer servir... La meva opinió és que encara que hi ha excepcions de gent que penja coses sense limitacions, el Facebook, el pots bloquejar perquè no el vegi segons quina gent. Pel que fa al WhatsApp, penso que ens ha fet més mal que bé en algunes coses...

En relació amb els hàbits nocturns dels joves, hi ha alguna cosa que t'esgarrifi? No, de moment no...

Del teu poble, canviaries... No canviaria res, m'agrada tal com és.

Un lloc preferit del poble: M'agrada anar de tant en tant al costat del riu a fer un vol, per pensar coses sempre va bé.

Amb qui aniries a berenar? Amb els amics... 

Un punt fort que et caracteritza.... No ho sé ha! ha! ha! 


Quina és la teva relació amb la Zona Jove de la Llera del Ter? Una de les primeres vegades que vaig tenir contacte amb la Zona Jove, si no recordo malament, ja que no me'n recordo gaire, va ser per al projecte 1316. Aquest projecte va començar a tirar endavant  quan jo acabava de complir els 15 anys i amb 15 anys, com tots sabeu, encara no podem fer de monitors, però jo en tenia moltes ganes i li vaig comentar a en Jordi per fer un curset de premonitors. Ell em va dir que s'ho miraria. Poc després va sortir aquest projecte. Ens va proposar de fer uns quants dies de formació i activitats i anar 3 dies a una casa de colònies... Jo crec que va ser un èxit! Tothom s'ho va passar perfecte! Des de aquell projecte hem anat quedant diversos dies per mirar pel·lis, fer el curs de fotografia, fer creps!... Amb Zona Llera, hi tinc una relació perfecte! En Jordi ja sap que, quan fa falta algú, aquí em té! ha! ha! ha!