dimarts, 12 de febrer de 2013

Propostes diferents per aquest estiu

Si aquest estiu penseu en unes vacances diferents... us deixem algunes propostes per fer estades solidàries, cursos per a formar-vos en cooperació i desenvolupament, fer un camps de treball a l’Europa de l’est o viatges de promoció cultural a Llatinoamèrica...  

- Anar d'Albergs per Catalunya
Els programes d'activitats que formen part del programa XANASCAT JOVES, estan dirigits, en general, a fomentar la pràctica de l'esport, la descoberta natural i cultural del país, i l'aprenentatge en companyia d'altres joves. 

La COCAT treballa en xarxa amb entitats catalanes i d'arreu del món per tal de construir un projecte integral de voluntariat, que, partint dels camps de treball i el voluntariat de llarga durada, inclogui un treball per a la inclusió mitjançant el voluntariat, l'educació per a la sostenibilitat, la igualtat i la solidaritat internacional, i l'educació en valors i per la participació social. (inscripcions la segona quinzena de març)
 Organització internacional que promou la cultura de pau i defensa la justícia social a través de camps de treball entesos com a eina de desenvolupament personal, transformació social i construcció de pau en un entorn intercultural. Hi ha gairebé 1.000 camps disponibles arreu el món, de temes molt diferents (medi ambient, cultura, inclusió social, educació...) i en diferents dates.
El programa de Camps de Solidaritat de SETEM té per objectiu formar els joves sobre les creixents desigualtats Nord-Sud, generar una mirada crítica i reflexiva sobre l’actual ordre mundial i impulsar l’activisme a Catalunya a favor de models socioeconòmics més justos i respectuosos amb els drets i la identitat dels pobles del Sud. El programa t'ofereix la possibilitat de formar-te, conviure i col•laborar amb organitzacions d'Àsia, Amèrica Llatina i Àfrica en àmbits com l'educació, el Comerç Just, l'emigració o els Drets Humans.
(inscripcions a partir del 17 de gener)
 Les ONG us proposen opcions de turisme responsable, rutes solidàries i plans de voluntariat internacional. A través d'aquest cercador de Canal Solidari-OneWorld podràs trobar l'oferta de camps de treball d'unes quantes entitats. Pots cercar bé per l'àrea geogràfica que t'interessa, bé pel país.