divendres, 28 de setembre de 2012

Sabies Que?
Sabies que...a casa teva pots tenir un cinema multisales?

SABIES QUE... a casa teva pots tenir un cinema multisales?
Autor: Weegeebored
La programació que ofereixen els canals de TV t’avorreix? Estàs fins els nassos de tanta publicitat? No sempre et ve de gust sortir per anar al cinema? Si tens ordinador i una bona connexió, Internet es pot convertir en el teu cinema multisales personal. Fes-te unes crispetes, agafa un refresc de la nevera i posat còmode quan vulguis, on vulguis.
Actualment, el consum de vídeos en línia acapara el 60% del trànsit d’Internet. El visionat de pel·lícules en “streaming” supera molt àmpliament al visionat de continguts en format físic. Alguns profetes o gurus tecnològics ja anuncien la mort del DVD, del Blue Ray o qualsevol altre format físic molt abans del que ens pensem.
Els nous videoclubsA mesura que els videoclubs han anat desapareixent dels carrers, han començat a sorgir de nou, però en una altra ubicació: a Internet. Plataformes com Filmin, Wuaki.tv o Netflix, ofereixen un servei de lloguer de vídeo en línia sota demanda, majoritàriament a través de la reproducció en temps real o “streaming”. Existeix alguna plataforma tan trencadora (Voddler) que vol basar el seu model de negoci en la gratuïtat del servei a canvi de patrocinis o publicitat.
Des de les estrenes més recents als clàssics de tota la vida, passant per les sèries de TV, omplen les graelles d’aquestes plataformes.
La qualitat dels materials depèn de cada plataforma, però la mitjana en general és molt bona: qualitat DVD o HD amb so estèreo o multicanal 5.1. Cada plataforma ofereix diversos plans i paquets de lloguer que en alguns casos són molt competitius.
No ens podem pas oblidar de Youtube, una de les primeres plataformes que ens va permetre visualitzar fitxers audiovisuals a Internet. Menció especial mereix el seu canal YouTubeLive, especialitzat en l’emissió d’esdeveniments en directe.
El futur és araSi les especificacions del vostre ordinador i del vostre televisor ho permeten, podeu veure els continguts de l’ordinador al televisor utilitzant algun dels sistemes de transmissió sense cables (Wifi, DLNA, etc). Aviat però, aquesta solució no serà necessària atès que les televisions intel·ligents (Smart TV) ja disposen de connexió directa a Internet. La majoria de plataformes de lloguer de vídeo en línia ja tenen les aplicacions adaptades a aquests aparells i, fins i tot, a algunes de les vídeo consoles més populars i d’altres dispositius mòbils.

Marge de milloraAlgunes d’aquestes plataformes ja fa temps que funcionen a altres països amb preus molt competitius, és el cas de Netflix, però encara no operen a casa nostra. Les peculiaritats del sistema de funcionament del mercat audiovisual i la legislació vigent a l’Estat espanyol impedeixen, de moment, uns preus encara més competitius.
Però si les tendències i les previsions dels “gurus” es compleixen, aquesta serà la manera més popular de gaudir dels continguts audiovisuals la qual cosa farà millorar els preus actuals.
Has provat alguna d’aquestes plataformes? Creus que l’accés a la cultura a preus competitius pot acabar, de passada, amb les descàrregues il•legals sense necessitat de lleis sancionadores? Entra i explica'ns-ho a la nostra pàgina a Facebook. T'hi esperem!